U bent hier: Home » Individuele dagtochten » 4-daagse fietsreis Noord-Limburg

4-daagse fietsreis Noord-Limburg

Gegarandeerd vertrek!
Reserveren vanaf 21 mei alleen nog mogelijk
- voor niet-fietsers
- met fietshuur ter plaatse (fiets of e-bike), zie opties.


Ontdek Arcen en omgeving op Twee Wielen: Een Onvergetelijke Fietsvakantie!

Van dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 september, met vervoer per luxe AMZ-touringcar en chauffeur/reisleider.

De heuvelachtige omgeving gaat over in een rivierenlandschap. Geniet van de bossen, heidevelden en zandverstuivingen, het typerende Limburgse coulissenlandschap. Van de serene rivieroevers van de Maas tot de adembenemende stuifzandruggen van Nationaal Park De Maasduinen. Arcen en zijn omgeving beloven een fietservaring die zowel verkwikkend als ontspannend is. Ook wanneer u niet fietst is deze reis beslist de moeite waard. Op woensdag en donderdag is er een excursie met de touringcar.

Programma

Dag 1: dinsdag 3 september
Na de ophaalroute vertrekken we vanuit Zeeland richting Limburg.
Rond lunchtijd aankomst in Arcen. Er is gelegenheid voor de lunch (niet inbegrepen) bijv. op een van de vele terrassen. Het pittoreske dorp is onderdeel van Nationaal Park de Maasduinen en is van oorsprong een vestingstadje. De overblijfselen van die geschiedenis zijn op verschillende plaatsen aanwezig. Arcen ligt aan de Maas, wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in het mooie groene maasgebied en de achterliggende natuur van de Maasduinen.
Deze middag fietst u een ‘blauwe bessenroute’ ca. 35 km en passeert de mooiste plekjes die de omgeving te bieden heeft. Stop vooral een keertje om te proeven van blauwe bessen bij de verschillende kwekers en horecagelegenheden die u aantreft op de route.
Ervaar hoe de blauwe bessencultuur van Melderslo en omgeving weer terug is van weggeweest. Nadat de Moelbaeren (Limburgs voor blauwe bessen) niet meer wilden groeien in het wild, zijn verschillende akkerbouwers gestart met het verbouwen van overheerlijke gecultiveerde blauwe bessen. Fiets, geniet en proef! Horst is een leuk dorpje met een gezellig winkelcentrum. Ook heeft Horst het bekende Koperslagmuseum en de Kantfabriek, echt de moeite van een bezoek waard.

De niet fietsers kunnen in Arcen rondkijken en eventueel bezoek brengen aan de bekende “Kasteeltuinen van Arcen” (entree niet inbegrepen).
Aan het einde van de middag gezamenlijke aankomst bij Hotel Arcen. De chauffeur assisteert bij het inchecken.

Dag 2: woensdag 4 september
Fietsroute Nationaal Park De Maasduinen, ca. 55 km.
Vandaag een prachtige fietstocht door Nationaal Park De Maasduinen. Vertrek vanuit en terugkomst in het hotel. Nationaal Park De Maasduinen is een van de drie nationale parken in Noord- en Midden-Limburg. Het is een bos- en heidegebied, gelegen op een langgerekte zandrug tussen de Maas en de Duitse grens. Het is een prachtige natuurroute naar de verschillende hoogtepunten van de Maasduinen.

Excursie op woensdag: mooie route langs de Maas met o.a. een bezoek aan ‘het witte stadje Thorn’

Dag 3: donderdag 5 september
Ook vandaag start u direct vanuit het hotel. Ontdek het afwisselende landschap langs de Maas in zuidelijke richting. In de fietsroute rijdt u langs de stromende rivier, door ruisende bossen en gezellige Maasdorpjes. Steyl, een pittoresk en uniek kloosterdorp aan de Maas gelegen tussen Belfeld en Tegelen heeft meerdere bezienswaardigheden zoals de diverse Kloostercomplexen en tuinen, een Missiemuseum en de Botanische Tuin Jochumhof. Lottum staat bekend als rozendorp. In bezoekerscentrum de Rozenhof komt u alles te weten over de roos en haar teelt. Maak kennis met de diverse soorten en geniet van een heerlijk stukje rozentaart. Bezoekers trekken van heinde en verre naar het kleurige en geurige Lottum.
Tijdens deze fietstocht ontdekt u de afwisselingen in het landschap. Het ene moment fietst u door een bos, om vervolgens langs de maas in een pittoresk Maasdorp te belanden. Er zijn langs deze route voldoende rustplekken om op adem te komen of om te genieten van het prachtige uitzicht. Afstand: ca 50 km.

Excursie op donderdag: rondrit per touringcar door het grensgebied o.a. Nationaal Park De Maasduinen. Tijdens deze dag worden enkele plaatsjes bezocht w.o. de bedevaartplaats Kevelaer in Duitsland.

Dag 4: vrijdag 6 september
Na het ontbijt en het afscheid van Hotel Arcen, maken we nog een laatste fietstocht voor we vertrekken vanuit Limburg.
Voor de fanatieke fietsers is er een route naar het Duitse bedevaartsoord Kevelaer, ca. 40 km
Het Niederrheinse Kevelaer staat bekend als het grootste Maria-bedevaartsoord van Noordwest-Europa. Jaarlijks zijn het bijna een miljoen mensen die deze stad met 29.000 inwoners bezoeken. Al generaties lang is Kevelaer ook bekend door zijn gevarieerde, kunstzinnige ambachten die net zoveel indruk maken op de bezoekers als de ongeveer 200 beschermde huizen in de binnenstad van Kevelaer.

Een andere optie is een mooie route naar het Duitste plaatsje Straelen, ca. 32 km
Straelen; een leuk winkelstadje net over de grens in Duitsland, het heeft een gezellig marktplein “Rund um den Brunnen” met leuke cafe’s, restaurants en winkels in Duitse sfeer voor een middagje uit. In Straelen vindt u ook de grootste bloemen- planten- fruit en groentenveiling van Duitsland.
Na de lunch (niet inbegrepen) vertrekken we om ca. 14.00 uur voor de terugreis naar Zeeland. Thuiskomst tussen 17.00 – 18.00 uur.

Bijzonderheden:
 • De fietsroutes in het programma zijn een voorstel. U bent vrij om uw eigen route te kiezen.
 • Toeslag 1-pers. kamer € 155,00 voor de gehele reis.
 • Het is mogelijk uw fiets(en) één dag vóór de reis bij ons bedrijf in Borssele af te geven. Wij zorgen voor afgesloten opslag.
 • Een fiets of e-bike ter plaatse huren! Zie opties tijdens het reserveren. Huur van fiets of e-bike is voor 3 dagen op woensdag, donderdag en vrijdag.
 

Inclusief

 • Vervoer met luxe Keurmerk touringcar o.a. voorzien van DVD-speler, toilet, airconditioning.
 • Deskundige chauffeur / reisbegeleider
 • Vervoer van uw fiets of e-bike
 • Drie overnachtingen op basis van een gedeelde tweepersoonskamer
 • Ontbijtbuffet in het hotel op woensdag, donderdag en vrijdag
 • Driegangen menu in het hotel op dinsdag, woensdag en donderdag
 • Eventueel busexcursie op woensdag en donderdag (exclusief entree's)
 • Fietsroutekaart en de fietsroutes uit het programma (één per boeking)
 • Kofferlabels

Exclusief

 • Alle lunches
 • Huur van fiets of e-bike
 • Entrees e.d.
 • Annulerings- en reisverzekering
 • Overige, niet genoemde, zaken

Data & Prijzen

Selecteer uw gewenste vertrekdatum

U kunt op 1 van onderstaande vertrekdata klikken om een vertrekdatum te selecteren.

03-09-2024
€ 469,-
Geef de samenstelling van uw reisgezelschap aan
vanaf 18 jaar
0 t/m 17 jaar
tot 0 jaar
Geef de Kamer verdeling aan.
Vul het aantal kamers in dat u wilt.
 Toeslag
Hotel-Restaurant Arcen 
2-pers.kamer€0,00
 

Opstapschema

Genoemde opstaptijden en -plaatsen kunnen wijzigen.

Klik op de locatie naam voor meer informatie.


Ik wil graag de opstapplaatsen zien op vertrekdatum:

Plaats
Locatie
Tijd
Busnummer
Borssele
Garage AMZ
07.30
Terneuzen
Busstation Westerscheldetunnel
08.10
Middelburg
ZEP, busparkeerplaats MiniMundi
08.50
Goes
Stationspark t.h. van broodjeszaak 't Smoske
09.30

Opties

 • Fietshuur e-bike (3 dagen) - € 90,00
 • Fietshuur standaard (3 dagen) - € 45,00

Verblijf informatie

Hotel-Restaurant Arcen
Raadhuisplein 6
5944 AH Arcen
Nederland

Hotel Arcen is gelegen in het centrum van Arcen nabij de Duitse steden Duisburg en Mönchengladbach. Venlo en Venray liggen om de hoek. 
Kamers: gelegen op de eerste verdieping en zijn allen compleet ingericht. Alle hotelkamers zijn voorzien van comfortabele boxsprings, een ruime badkamer met douche en toilet, Flatscreen TV en wifi. 
Facaliteiten: een ruime lounge, een aparte ontbijtruimte waar elke ochtend een luxe ontbijtbuffet geserveerd wordt met heerlijke streekproducten. Groot buitenterras waar het in de zomer heerlijk relaxen is. Fietsen kunnen 's nachts binnen worden neergezet en opgeladen.  

Uw reis

4-daagse fietsreis Noord-Limburg
Reisperiode: 03-09-2024

Prijsoverzicht

Reissom volw. 1€ 469,00
Reissom volw. 2€ 469,00
Totale reissom € 938,00