U bent hier: Home » Groepsarrangementen » Tussen Oranjedijk en Mollekot

Tussen Oranjedijk en Mollekot

..... over wijn maken en sieraden smeden in Zeeuws-Vlaanderen.

Programma

Te midden van het polderlandschap in de Zeeuws-Vlaamse grensstreek maakt u kennis met bourgondisch en cultureel Vlaanderen. U bezoekt een wijnlandgoed, ooit gesticht door de monniken van de abdijen in Gent, en maakt kennis met een getalenteerde edelsmid.

Deze middag wordt uw hele gezelschap ontvangen op de Catharina Hoeve met koffie/thee en Groese paptaart, specialiteit uit de streek. Vervolgens bezoekt u in twee groepen afwisselend de wijnboerderij en de edelsmid.

Op de kalkrijke oevergronden van het Middeleeuwse Schelde estuarium wordt wijn verbouwd die het predicaat “excellent” al heeft verdiend. U krijgt uitleg over de wijnmakerij, kijkt rond en proeft een glas wijn.
Tussen de oude ingedijkte polders van het Oost-Vlaamse Watervliet heeft edelsmid Florian Rodts zijn atelier ingericht aan Het Mollekot. In zijn werkruimte, die uitkijkt over de landerijen van het grensgebied, maakt hij juwelen in edelmetaal en kleine kunstvoorwerpen in brons.
In een kort programma krijgt u een rondleiding door het atelier. Er worden een aantal technieken getoond, zoals polijsten en de verloren-was-methode. Dit alles aangevuld met videomateriaal.

Op de heen - of de terugreis rijdt u via een toeristische route door Zeeuws-Vlaanderen.
 

Inclusief

  • Vervoer per luxe touringcar
  • 2 x koffie of thee met Groese paptaart
  • Bezoek Catharina Hoeve incl. een glas wijn
  • Bezoek atelier edelsmid

Opstapschema

Groepsprijzen

Tijdstip vertrek 12:30 uur
Tijdstip thuiskomst 18:00 uur
Persoonsprijs vanaf 50 personen € 29,50  p.p.
Persoonsprijs vanaf 45 personen € 32,00  p.p.
Persoonsprijs vanaf 40 personen € 34,00  p.p.