U bent hier: Home » Groepsarrangementen » Schoenen en kerkschatten in Waalwijk

Schoenen en kerkschatten in Waalwijk

Een afwisselende dag in 'het hart van De Langstraat': Waalwijk

Programma

Schoenenkwartier
Rond koffietijd komen we aan in Waalwijk bij het Schoenenkwartier. In het Schoen-en-Café wordt u ontvangen met koffie of thee en een halve zool, vervolgens bezoekt u het museum.
Ontdek de geschiedenis en de toekomst van schoenen en leer in het nieuwe schoenenmuseum: het schoenenkwartier, gevestigd in de westvleugel van het gerestaureerde Krophollercomplex in Waalwijk.
Schoenen zijn onderdeel van de identiteit voor jong en oud, voor arm en rijk, voor elke kleur en elk individu. De schoen is van de wereld en voor iedereen. In tal van vormen. Daar horen veelzijdige verhalen bij. Het museum beschikt over een uitzonderlijke Nederlandse collectie, aangevuld met bijzondere ontwerpen en voorwerpen uit de rest van de wereld. Ook is er aandacht voor alles wat met de leder- en schoenenindustrie te maken heeft.

Lunch in Waalwijk op korte afstand van het museum.

De Sint Jan de Doperkerk in Waalwijk trekt al vanuit de wijde omgeving de aandacht. Met zijn 19 koperen koepels en de minaretachtige klokkentoren domineert de rooms-katholieke Sint-Jan de skyline van de Brabantse stad. De kerk is gebouwd tussen 1923 en 1925 en heeft vele Oosterse kenmerken.
Niet alleen de buitenkant, maar ook het interieur van deze kerk is erg indrukwekkend. Als je de Sint-Jan binnenloopt, valt meteen de enorme ruimte op, de symmetrie met de vele bogen. De grote koperen koepel met de prachtige glas-in- loodramen staat als een schitterende kroon op de kerk. Het is de grootste neo-byzantijnse kerk van Nederland, onderdeel van “Het Grootste Museum van Nederland” en volgens deskundigen één van de beeldbepalende kerken van Nederland.
U wordt rondgeleid door zeer enthousiaste gidsen !

Diner op de terugreis.
 

Inclusief

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Eén kopje koffie of thee met Halve Zool
  • Entree Schoenenmuseum
  • Lunch
  • Rondleiding met gids Sint Jan de Doperkerk
  • Afscheidsdiner

Opstapschema