U bent hier: Home » Groepsarrangementen » Ieper en De Westhoek

Ieper en De Westhoek

Ieper, een bruisende stad met een rijk en divers verleden omgeven door Vlaamse velden met een mix van hopvelden en wijngaarden. Ook een panorama waarin WOI onuitwisbare sporen heeft achtergelaten.

Programma

Hopboerderij 't Hoppecruyt

Rond koffietijd komen we aan bij de dorpsboerderij 't Hoppecruyt te Proven. Sinds 1893 wordt hier, inmiddels door de vijfde generatie, de fijnste kwaliteit hop geteeld voor de Belgische brouwers. Na ontvangst met koffie en cake wordt u rondgeleid over het bedrijf en maakt u kennis met de hedendaagse teelttechniek, de plukmachine, asten en spiekers te midden van het adembenemende hoplandschap. Afhankelijk van het seizoen proeft u hopscheuten, bloeit de hop of zijn de bellen te zien. Er wordt afgesloten met een 'Hommeldruppel' (van 1 april t/m 20 mei geen bezoek mogelijk).

Stadswandeling Ieper

Vanuit Proven rijden we naar Ieper voor de lunch.
Stadsgidsen nemen u na de lunch mee voor een wandeling. U kunt kiezen voor de wandeling; Middeleeuws Ypre met verhalen uit het rijke verleden, de majestueuze Lakenhalle, de Sint-Maartenskathedraal en het Lapidarium.
Of voor de wandeling; Ieper en de Eerste Wereldoorlog langs de belangrijkste oorlogsmonumenten van de stad zoals de ontroerende Menenpoort, het Iers Kruis en de Saint-George’s Memorial Church.

Afscheidsdiner op de terugreis
 

Inclusief

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Koffie of thee met cake
  • Bezoek Hopboerderij
  • Eenvoudige broodmaaltijd
  • Stadswandeling met gids
  • Afscheidsdiner

Opstapschema

Groepsprijzen

Tijdstip vertrek 8.00 uur
Tijdstip thuiskomst 21:30 uur
Persoonsprijs vanaf 50 personen € 62,00  p.p.
Persoonsprijs vanaf 45 personen € 64,50  p.p.
Persoonsprijs vanaf 40 personen € 68,00  p.p.