U bent hier: Home » Individuele dagtochten » 2-daagse reis Münster & Dickens Festijn Deventer

2-daagse reis Münster & Dickens Festijn Deventer

Met op de eerste dag bezoek aan de kerstmarkt in Münster en de tweede dag beleeft u het Dickens Festival in Deventer. De overnachting is in een gezellig hotel in Duitsland.

Münster
De adventstijd in Münster is elk jara opnieuw ene bijzondere belevenis. Want als de Prinzipalmarkt in een gouden glans straalt, de koopmanshuizen, kerken en musea decent worden verlicht en de historische oude stadskern-feestelijk wordt gedecoreerd, dan openen ook de kerstmarkten van Münster hun poorten. Vijf verschillende kerstmarkten met zo'n 300 kraampjes nodigen u uit te slenteren, te verbazen en genieten.

Dickens Festijn Deventer
Dickens komt tot leven in Deventer!
De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het historische Bergkwartier van Deventer. Op zaterdag 16 en zondag 17 december komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden.

Het Dickens Festijn is beide dagen van 11.00-17.00 uur en wordt jaarlijks bezocht door ruim 120.000 bezoekers. De toegang is gratis. Wel dient er rekening te worden gehouden met een wachttijd bij de ingang die kan oplopen tot 1,5 uur. Toegang is alleen mogelijk via de Keizerstraat (t.h.v. de Schouwburg). Bezoekers worden vanaf hier naar de ingang (t.h.v. de Walstraat) geleid.
Het Bergkwartier is gelegen in het centrum van Deventer. Het festijn vindt plaats in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Bergkerkplein, Roggestraat, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat. De geuren van punch en gepofte kastanjes, huizenhoge kerstbomen en prachtig gerestaureerde panden vormen hierbij het decor.

Dit arrangement is uitverkocht en is helaas niet meer boekbaar!

Programma

Zaterdag 16 december
Na de opstaproute rijden we rechtstreeks naar Münster met een korte (koffie)stop onderweg.
Rond het middaguur komen we aan in Münster waar u de middag op de kerstmarkt, in het centrum,doorbrengt. Om 18.00 uur vertrekken we naar het hotel ( aankomst rond 18.45 uur ); na het inchecken is er de mogelijkheid voor een diner in buffetvorm in het hotel ( optioneel; vooraf te reserveren bij uw boeking ) .

Zondag 17 december
Na het ontbijt en het uitchecken vertrekken we om 09.00 uur met de touringcar naar Deventer waar we rond 10.30 uur arriveren. Het Dickens festijn is van 11.00 - 17.00 uur; de winkels in het centrum zijn op deze dag geopend.
17.00 uur Vertrek. Onderweg stoppen we bij een wegrestaurant waar u tijd heeft voor een hapje/drankje ( niet inbegrepen bij de reissom ). De thuiskomst op de diverse plaatsen zal 21.00 - 22.00 uur zijn.
 

Inclusief

 • Vervoer met luxe Keurmerk touringcar, o.a. voorzien van DVD-speler, toilet, airconditioning
 • Deskundige chauffeur
 • Koffie/thee met versnapering op de heenreis ( in de bus )
 • Overnachting in hotel Dorf Münsterland in Legden, op basis van een gedeelde tweepersoonskamer
 • Ontbijt in het hotel op zondagmorgen
 • Informatie kerstmarkt Münster en Dickens Festival

Exclusief

 • Alle lunches en diners ( diner op zaterdagavond is optioneel )
 • Verzekeringen
 • Overige, niet genoemde, zaken

Opstapschema

Opties

 • Diner op zaterdagavond - € 24,50
  Diner in buffetvorm bij aankomst in uw hotel ( exclusief drankjes )

Verblijf informatie

Hotel Dorf Münsterland***
Haidkamp 1
48739 Legden
Duitsland

Algemeen: Een gezellig, in rustieke landhuisstijl ingericht hotel. Op zaterdagavond is er vaak live-muziek.

Ligging: In het dorp Legden, op minder dan 50 km. afstand van Münster
Kamer: Nette kamers met bad/douche en toilet, haardroger, tv
Faciliteiten: Twee restaurants, hotelbar, 24-uurs receptie, geldautomaat, gratis WiFi in het gehele hotel

Overige informatie

Op deze reis is een geldig identiteitsbewijs ( ID-kaart / paspoort ) verplicht!

Voor de opstapplaats Oostburg geldt een minimum van 6 personen. Bij minder personen vervalt de opstapplaats en is voor u van toepassing: Terneuzen, busstation Westerscheldetunnel ( bij de sluizen ).