U bent hier: Home » Groepsarrangementen » Thoolse veiling en zeehondjes spotten

Thoolse veiling en zeehondjes spotten

Vandaag neemt u plaats in de veilingbankjes van de Thoolse Streekproductenveiling en gaat u zeehonden spotten op de Oosterschelde!

Programma

Thoolse Streekproductenveiling

In de morgen bezoeken we de unieke Thoolse Streekproductenveiling in Sint Annaland. Sinds 1887 wordt er in Nederland geveild bij afslag en is Sint-Annaland de enige plaats met een aardappelveiling in Nederland. Producenten en leveranciers uit de regio zorgen iedere week voor verse, smaakvolle, seizoensgroenten zoals asperges, aardbeien, uien, appels, peren en rood fruit. Daarnaast worden ook echte Thoolse producten zoals boluslikeur, Oosterscheldepaling, kasproducten en bloemen uit de regio geveild.
Ontvangste met een kopje koffie of thee en een bolus. Aansluitend vertelt de veilingmeester over de historie van de veiling en beleeft u zelf het 'veilen bij afslag'.

Zeehondensafari

Rond lunchtijd gaat u in Sint Annaland aan boord bij Frisia Rondvaarten voor een Zeehondensafari van ca. 2 - 2,5 uur. In Nationaal park de Oosterschelde leven bruinvissen en zeehonden. Bij laag water kunnen op bepaalde plaatsen zeehondjes worden gespot. Soms op 50 meter afstand!
Meteen na de afvaart is de lunch, in de vorm van een koffietafel.

Afhankelijk van het getij kan de indeling van de dag worden aangepast.
Terugreis via een toeristische route over Schouwen-Duiveland.

 

Inclusief

  • vervoer per luxe touringcar
  • 1 x koffie of thee met bolus
  • Bezoek Thoolse Streekproductenveiling
  • Koffietafel met kroket
  • Zeehondensafari ca. 2 uur

Opstapschema

Overige informatie

TIP: Bezoek aan Het Huys van Roosevelt of Streekmuseum De Meestoof.